Panggunaan kloning manungsa sing bener bisa entuk manfaat kanggo manungsa. Liwat konsensus sosial, regulasi, lan protokol, kloning manungsa sing kondisional lan parsial bakal entuk manfaat kanggo masyarakat sing luwih apik.


Kloning minangka tembung sing nuduhake ngasilake entitas sing identik karo entitas ing kahanan alam. Kloning kewan wis rampung. Dolly wedhus kloning, sing entuk akeh perhatian saka wong, yaiku produk kasebut. Dolly minangka wedhus kloning sing lair kanthi tingkat kaslametan kira-kira 1 ing 270. Lair saka Dolly, wedhus kloning, kaget lan wedi. Iki amarga kloning kewan bisa uga, tegese kloning manungsa uga bakal bisa ditindakake. Sampeyan bisa uga takon apa bedane kloning kewan lan kloning manungsa, amarga loro-lorone kloning makhluk urip. Nanging, amarga kita manungsa lan mikir babagan manungsa, loro kasebut beda lan kudu dianggep saka sudut pandang sing beda. Liwat revolusi sipil, konsep hak asasi manungsa muncul, lan martabat manungsa dadi salah sawijining ideologi penting ing masyarakat modern. Kloning manungsa minangka masalah serius sing bisa nglanggar martabat manungsa. Apa tegese kloning manungsa kudu dilarang? Apa kloning manungsa ora bakal migunani kanggo manungsa yen digunakake kanthi bener? Aku kaya kanggo ngrembug arah seng di pengeni saka kloning manungsa.

Kaping pisanan, kepiye kita kudu nemtokake kloning manungsa? Apa kita kudu mikir mung nggawe individu manungsa sing padha? Saben uwong bakal setuju yen kloning manungsa minangka proses nggawe entitas liya sing sacara genetis identik karo siji entitas. Kajaba iku, aku nganggep kloning bagean manungsa, kayata organ, lan manipulasi gen bayi sing durung lair ing babagan mujudake manungsa sing ideal minangka area kloning manungsa. Bisa uga ana bedane panemu babagan rong perkara kasebut mengko saka saben wong. Aku bakal miwiti artikel iki adhedhasar definisi kloning manungsa.

Aku mikir kloning manungsa migunani kanggo manungsa. Mulane, aku mikir kloning manungsa kudu diijini. Mesthine, aturan lan peraturan sosial kanggo iki penting. Kloning individu manungsa mbokmenawa ditentang dening mayoritas wong. Mayoritas wong cenderung nentang lair saka bocah sing dipilih kanthi genetis. Kosok baline, aku mikir mayoritas wong bakal ndhukung kloning sebagian obyek, kayata organ manungsa. Iki minangka pendapat pribadi sing ora ana dhasar. Kategori kloning manungsa sing dakkarepake kudu diidini kalebu kabeh telu.

Aku mikir yen kloning individu ora beda banget karo lair saka kembar identik. Kembar identik yaiku nalika sel dibagi kanggo nggawe individu sing identik, lan kloning yaiku nalika individu sing identik sacara genetis digawe nggunakake gen saka sel somatik. Ing kasus kasebut, akeh individu sing identik kanthi genetis. Apa kembar identik kudu dikalahake amarga akeh sing identik sacara genetis? Kita wis ora nolak lan kita mikir iku bener ora kanggo nindakake. Kadhangkala wong ngunggahake masalah keragaman. Mung amarga kembar identik identik sacara genetis ora ateges dheweke dadi wong sing padha. Senajan padha duwe kapribaden padha, ana uga beda ing tampilan sing ngidini wong liya kanggo mbedakake antarane loro. Sing padha bakal ditrapake kanggo individu sing digawe liwat kloning manungsa. Dheweke bakal duwe keunikan dhewe sing beda karo entitas sing ana. Mesthine, kloning obyek sing lengkap bakal nyebabake akeh masalah. Kloning manungsa nduweni potensi kanggo dieksploitasi, lan kanthi historis, wong ora gelem ngidini kedadeyan kasebut. Aku percaya yen masalah kasebut bisa ditanggulangi liwat konsensus sosial, peraturan, lan aturan.

Kloning bagean obyek, kayata organ, bakal entuk manfaat gedhe kanggo manungsa. Iku bakal menehi urip anyar kanggo wong sing nandhang penyakit lan ndawakake umur manungsa, mula sanajan ora pati langgeng, bakal nggawa urip semi-lair maneh amarga bagean masalah bisa diganti. Nanging proses entuk bagean awak kasebut bakal penting. Kloning individu lengkap lan ngirim wong urip mati mung kanggo organ ngirim ora bisa. Bab iki ora kena kedadeyan amarga nggunakake manungsa minangka sarana. Ing wektu iki, replikasi kudu diterusake menyang arah replikasi mung bagean saka obyek.

Yen lair saka bocah-bocah sing dipilih kanthi genetis dikontrol kanthi apik, kita bisa nggawe masyarakat sing kabeh wong seneng. Kontrol bakal penting ing kene. Yen kabeh gen bisa dikendhaleni, ideale wong bakal padha, sing nyebabake masyarakat standar tanpa keragaman genetik. Yen kedadeyan kasebut, manungsa uga bisa ngalami kepunahan, kaya akeh spesies tanduran sing ilang keragaman genetis sing ilang. Pilihan genetik mung kudu digunakake ing kahanan tartamtu kanggo ngilangi gen penyakit. Hemofilia, malaria, lan sawetara kanker minangka penyakit perwakilan sing disebabake dening gen penyakit. Kanthi ngontrol gen, penyakit kasebut bisa dicegah kanthi lengkap.

Persepsi sosial kloning manungsa iku negatif. Mayoritas wong ndeleng kloning manungsa liwat gambar negatif sing digawe liwat film lan siaran, tanpa nimbang keuntungan sing bisa dipikolehi liwat kloning. Aku ora nganjurake nyalin tanpa syarat. Kloning manungsa sing kondisional lan sebagean bisa nyebabake masyarakat sing luwih apik lan sing diarani jackpot.